Vad utför en låssmed?

Låssmeden är i grund och botten utbildad till att lyckas bryta upp det, som vi så oerhört gärna vill ha rent från inbrotsstjuvar. De monterar också fräscha lås i din ytterdörr, ditt fönster, skjul, mc och alltsammans där i mellan. Har du en dörr som har gått att låsa, så finns det alltid en duktig låssmed som hjälper dig att öppna det igen. Ett flertal låssmeder kan likaså hjälpa dig att montera upp nya alarm samt verkställa andra åtgärder för din trygghet, i ditt hem. Så det innebär att dom väldigt gärna hjälper dig att bepansra fönster, förbättra säkerheten på gångjärnen på din ytterdörr samt göra det där lilla extra. De ger dig den säkerhet i ditt hem, som bara går att få kunnig väg.(Detta kostar förstås en mindre summa pengar). Risken är stor att du kommer råka ut för någonting vilket kan få dig att leta upp låssmeden:

Ersättning av nycklar

Gör ett drop-in besök i en låssmeds butik eller verkstad, så hjälper han dig att göra en dublett av vilken av dina nycklar du skulle vilja.

låssmed

Låsmontering

Lås åldras med tiden, likt oss alla (sorgligt nog), det kommer sannolikt komma en dag, då det kan vara så att det börjar bli dags att ta farväl av din väldigt gamla kompanjon på din dörr. Det är inte något att sörja över! Ryck upp dig och ring en låssmed istället, så får du ett certifierat lås av högsta kvalité, uppmonterat och färdigt. När det kommer till säkerheten i ditt hem så blir det aldrig för mycket. Den skicklige låssmeden kan byta och bepansra gångjärnen på din ingång, samt montera så kallad bakkantsäkring på dem. Det här gör det mycket jobbigare för brottslingen att flytta din dörr ur gångjärnen på utåtgående dörrar. Denne hantverkare kan också sätta in extralås, ersätta dörrkarmen och bepansra dina fönster. Fönster är en av de vanligaste inbrottsvägarna, med ett litet lås på fönstret så avskräcker du många tjuvar att ens pröva smyga sig in genom den ingången. Ifall du har rutor så som du vill ha igenskruvade så kan han utföra också det. Du kan således aldrig vara trygg nog, och majoriteten av tjuvar är lata inom sin niche (just som vi alla är). Om du är bosatt i en förhållandevis nybyggt byggnad, så är dessa åtgärder inom området säkerhet vanligtvis redan vidtagna.

Låst dig själv ute?

En jour med 24 timmars access varje dag, har många av låssmederna. Det går sällan att förutse när du råkar glömma ställa väckarklockan, får hoppa över frukost, storma ut igenom dörren med autolås, rusa mot tåget, för att sedan anlända till jobbet alldeles klibbig på ryggen, stoppa handen i byxficka och känna att det är tomt. Men den dagen kan anlända snabbare än du tror. Då kan det vara smart att ha numret uppskrivet till någon låssmed, i ryggsäcken. Om du är snabb så är din skadade ingång reparerad av dessa hantverkare på väldigt kort tid. Det är nyttigt att tänka på det eftersom att du kan spara dig själv från att bli tvungen att skada din ytterdörr, alternativt en annan del av ditt hus. Det kan även rädda dig från pinan att behöva förtydliga för dina grannar varför du likt ett djur, klättrade in via köksfönstret.

Andra ting som den duktige smeden hjälper dig med

Allt vid din entré är låssmederna otroligt duktiga på. Smederna brukar också klara av att hjälpa till om du har övriga trygghetsfrågor med. Larmsystem, portkod och utplacering av galler på fönsterna brukar de gärna vilja hjälpa dig med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *