Picknick vid Eiffeltornet

Det kanske ska sägas med en gång, detta tips innehåller ett visst mått av olydnad. Självfallet uppmanas ingen att begå några olagligheter, men nog kan man väl få busa lite om ingen annan drabbas. Det du behöver för att få en så trevlig stund som möjligt, utöver det som ska ätas och drickas, är några handdukar, bestick, glas, servetter och kanske en korkskruv. Här kommer olydigheten in. Man kan faktiskt låta hotellet låna ut ett par handdukar och en del husgeråd. En god idé är att bestämma sig tidigt på morgonen om man tänker äta picknik på kvällen, då kan man göra små inköp under dagen då man passerar butiker där det finns sådant som lockar. På vägen till Parc du Champ de Mars (den stora parken framför Eiffeltornet) är det förträffligt att stanna till på Le Bon Marché för att proviantera. Kanske en bit laxpaté, några ostar, oliver, revbenspjäll och naturligtvis ett gott bröd. Le Bon Marché har mängder av färdiga smårätter som kan köpas i små portionsförpackningar, reda att ta med. En flaska rött?

Picknick vid Eiffeltornet

En finess med en middag på det här sättet är att man kan handla otroligt många olika rätter innan man ens kommer i närheten av priset för tre rätter på en restaurang. Dessutom är det kungligt att kunna sitta i timmar och bara äta små, små tuggor av alla delikatesser man vill ha. Visst kan det vara mycket gemytligt att sitta på en liten krog och studera gäster, kypare och miljöerna, men en varm sommarkväll i Champ de Mars konkurrerar definitivt i fråga om synintryck. Hit kommer många hundratals människor med sina picknickkorgar och man dukar upp fantastiska middagar med rutiga dukar och riktiga vinglas.

Ofta sitter sällskap på 10-20 personer och äter tillsammans. Här är det en varm och vänlig atmosfär, man skålar och pratar med varandra oavsett vilket sällskap man tillhör. När sedan solen går ner och Eiffeltornet tänds blir det lite magi i sorlet på gräsmattan. Varje halvtimme sprakar tornet av ljus under några minuter. Vissa tycker det är fult och påminner om julgransbelysning medan andra tycker det är vackert. Oavsett åsikt i den frågan är det en upplevelse att sitta där i mörkret.

När man sedan ätit så länge att kroppen behöver rörelse är det en god idé att lämna parken norrut och gå Avenue Rapp ett par hundra meter fram till Pont de l’Alma och titta på frihetslågan. Där finns sedan en metrostation om kroppen behöver vila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *