Lån med betalningsanmärkning

Har du en eller flera betalningsanmärkningar på dig? Då kanske du har svårt att få ett lån beviljat av din bank. Men detta behöver inte betyda att du inte kan få ett lån i alla fall. Du kan nämligen få ett lån med eller trots betalningsanmärkning. Vi rekommenderar att du besöker Ingenuc.se som är en sajt som listar lånegivare där du kan ta ett snabblån utan uc hur enkelt som helst. Vad är då en betalningsanmärkning för något och vad händer om man får en sådan?

snabblån utan uc

En betalningsanmärkning utfärdas av Uppgiftscentralen (UC) och inte av kronofogdemyndigheten som många felaktigt går omkring och tror på. Om du skulle få ett betalningsföreläggande i ett brev från kronofogden som du undertecknar och skickar tillbaka med vändande post så har du enligt lag tio dagar på dig att betala skulden eller alternativt se till så att fordringsägaren återkallar den aktuella skulden. Grejen är nämligen att tio dagar efter det att delgivningen har landat hos kronofogden så sker ett utslag och detta utslag registrerar UC omedelbart som en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning uppstår omedelbart när fordringsägaren skickar skulden till kronofogden, i synnerhet om det handlar om en så kallad statlig skuld. Exempel på statliga skulder är skulder till Centrala studiestödsnämnden (CSN), Radiotjänst och Transportstyrelsen. En betalningsanmärkning ligger kvar och rullarna i tre år och kan alltså ställa till med en hel massa elände för den som drabbas av en sådan bock i kanten.

Lån med betalningsanmärkning

Att få ett lån med betalningsanmärkning är i grund och botten inte särskilt svårt alls. Vad det handlar om egentligen är att man måste känna till var man ska leta någonstans. Det finns nämligen väldigt många företag och kreditinstitut som är beredda på att bevilja dig ett lån även om det skulle förhålla sig på det sättet att du skulle råka ha en eller flera betalningsanmärkningar registrerade på dig. Du behöver med andra ord inte känna någon större oro eftersom det finns en lång rad olika företag där du kan ansöka om ett snabblån på 500 till 20 000 kronor eller ansöka om större lån utan säkerhet – ett så kallat privatlån – på upp till 350 000 kronor. Inget av dessa lån kräver att du som lånsökande ska behöva pantsätta någon säkerhet. Om det skulle vara så att du äger en fastighet så fungerar det givetvis ännu bättre att få ett lån med betalningsanmärkning. Då kan du nämligen få ett lån på upp till 95 procent av fastighetens värde. Summa summarum är att du kan få lån även om du har en betalningsanmärkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *