JC Premium luftfilter

Luftinsprutningssystemet för en bil ger luft för korrekt bränsleförbränning. Därför behöver den en effektiv rengöringsmetod. Detta är varför luftfilter finns. De fångar damm och skräp i luften innan det kommer in i motorn.

Ett smutsigt luftfilter skapar en barriär som förhindrar luften från att komma in i förbränningskammaren i tillräckligt stora mängder. Det har en direkt påverkan på fordonets kraft och därmed bränsleförbrukning. Mikropartiklarna av den förorenade luften har en extremt negativ effekt på det elektroniska systemet som kontrollerar luftinsprutningen till förbränningskammaren. Detta kan skada flödesmätaren och du måste köpa en ny. Dessa partiklar kan också försämra själva förbränningskammaren och lämnar sprickor på dess innerväggar. I detta fall kan du behöva byta ut hela motorn.

Biltillverkare rekommenderar vanligtvis att man byter ut luftfiltet efter 30-40 tusen kilometer. Detta är korrekt för perfekta förhållanden. Men stora mängder damm i städernas luft, plötsliga värmeskillnader, låg kvalitet på vägbana, med flera andra kan reducera livslängden på luftfiltret. Så en mer realistisk siffta skulle vara runt 10-15 tusen kilometer

Kom ihåg att du måste byta ut luftfiltret innan det blir så smutsigt att det börjar hindra luftflödet in till förbränningskammaren. Köp inte billiga luftfilter enbart för att spara pengar. Det är mycket bättre att sikta på ett högkvalitativt filter som kommer skydda din bils motor väl. JC Premium luftfilter kan snärja up till 99.97% av skadliga partiklar som då erbjuder mer stabil filtreringseffektivitet än billiga luftfilter. Luftfilter för bilar kan du köpa från www.BildelarStore.se.

Det är inte svårt att byta ut luftfiltret själv. Plastramen där filtret ska vara är vanligtvis placerad på överdelen av motorn. Öppna motorhuven, ta bort det gamla filtret och placera den nya i plastramen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *