Jag kommer inte att göra någon ögonlaseroperation!

Där har ni det. Punkt och slut. Det är finito. Jag känner mig lite tom inombords faktiskt, efter att ha svängt om ordentligt i mina framtidsplaner. Har ju gått runt i mer eller mindre ett halvår och drömt om den dag då jag äntligen skulle få min operation. Jag föreställde mig liksom hur jag skulle resa mig från britsen i operationssalen, kisa upp mot en lampa i taket, blinka några gånger och sedan konstatera att himmel och pannkaka, jag ser utan glasögon! Men nej, det kommer inte att hända inom en snar framtid. Eller över huvudtaget.

ogonlaseroperation

Beslutet att inte göra någon ögonoperation har grundats på flera argument:

1) Det är för dyrt. Jag har verkligen inte råd. Har sett över mina ekonomiska tillgångar och en operation är genomförbar, men det kommer att lämna djupa spår i mitt sparkonto – och dessutom själsligt. Hur många par skor kan man liksom inte köpa för 30 000 kronor? Hur många handväskor? Hur många glasspinnar? Det är så sjukt mycket pengar. För mycket pengar.

2) Det är för riskfyllt. Ju mer jag läst om ögonlaser och operationsmetoder, desto mer har jag insett att jag är ganska skeptisk till hela grejen att behöva göra ett ingrepp på ögat. Inte för att jag har någon sjukhusskräck egentligen, men bara själva tanken på vad man egentligen riskerar gör att jag ryser lite. Det känns inte som någon bra grej, särskilt inte med tanke på priset.

3) Det finns andra alternativ. När jag letat runt efter information har jag förstås oundvikligen snubblat över en del annan fakta om synkorrigering, vilket fått mig att inse att ögonlaser faktiskt inte är det enda sättet att se bra utan glasögon på. Vi har ju dessutom ”trumvirvel”: Kontaktlinser! Varför har jag inte övervägt det förut? Det har liksom bara inte funnits i mitt huvud över huvudtaget och jag kan inte förstå varför. Inte för att jag lärt mig mer än grunderna om hur det fungerar än så länge, men so far tycker jag att det verkar mycket mer lockande än att göra en operation.

Således kommer med detta slut även en början på någonting nytt! Jag kommer att låta alla inlägg om ögonlaser osv ligga kvar som lite kuriosa, men från och med nu kommer jag huvudsakligen att rikta min energi mot en ny metod att korrigera synfel: kontaktlinser.

Ärligt talat ser jag nästan fram emot att gräva lite djupare i det hela, det är faktiskt lite kul att leka fakta-detektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *