Hyra bil i Stockholm

Biluthyrning i Sverige är ”big business”. Enligt branschorganisationen Biluthyrarna, som representerar fler än 400 (!) företag i branschen, omsätter de olika biluthyrningsföretagen i Sverige hela 2,7 miljarder kronor. Dessa företag förfogar över sammanlagt ca 30 000 bilar, varav nästan hälften är miljöbilar. Nästan 30% står lokala (svenska) uthyrare för, resten står de utländska jättarnas Sverigefilialer för.

Tack vare att biluthyrning är så pass utbrett i Sverige så finns det alltså en rad olika uthyrare att välja emellan. Oavsett var du befinner dig i Sverige så är det aldrig svårt att få tag på en hyrbil. Till och med om du är på en plats där inga hyrbilskontor finns brukar du kunna få en hyrbil utkörd till dig, även om detta självklart kostar en hel del extra.

Att använda sig av en hyrbil är alltså ett väldigt bra sätt att ta sig runt på, det är enkelt och inte alltför dyrt. Speciellt om man inte behöver använda bil varje dag är det ekonomiskt fördelaktigt att hyra bil vid behov, istället för att betala stora pengar på att underhålla en egen bil.

Jämför alltid priser på bilhyra

När du ska hyra bil rekommenderar vi varmt att du jämför priset mellan olika uthyrare. Beroende på var du ska och vad för bil du behöver kan priset variera ganska mycket, och genom att boka i förväg kan du också tjäna en hel del pengar. Oavsett om du söker en biluthyrning i Stockholm eller om du ska hyra bil för att bege dig på en skidsemester med familjen kan du spara en hel del pengar genom att jämföra priser.

Självklart går det bra att göra detta manuellt, men det finns som sagt en lång rad olika firmor och det blir tidskrävande att kolla med varje enskild uthyrare. Därför rekommenderar vi att du istället använder dig av en prisjämförelsesida, där du matar in dina behov – datum och ort – och sedan får du en lista på olika anbud från en rad olika biluthyrare.

En av de bästa prisjämförelsesidorna som vi stött på om du vill hyra bil i Stockholm är hyrbilguiden.se/sverige/stockholm/ som är en svensk sida för prisjämförelse av hyrbilar. Det tar bara ett par minuter att använda den, men din besparing blir lätt flera hundralappar, om inte mer.

Om du vill hyra bil på Arlanda så rekommenderar vi att du besöker http://www.swedavia.se/arlanda/till-och-fran/hyrbil/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *