9 otroliga VM-rekord som aldrig kommer att slås

Efter 31 händelserika dagar har VM 2018 slutligen nått sitt slut. Frankrike vann turneringen, och det är bara en av alla de oväntade händelser som gör att årets VM går till historien. Innan turneringen talade Betfair Sportspel sitt tydliga språk: Tyskland var favorittippade att vinna turneringen för andra gången i rad. Sanningen skulle visa sig bli en annan. Efter ett av landets sämsta gruppspel någonsin, där tyskarna bland annat förlorade mot Mexiko och Sydkorea, tvingades de lämna turneringen. Förvisso vann de mot Sverige med 2 – 1, tack vare ett mål på tilläggstid, men det räckte inte för att gå vidare från gruppspel.

Trots förlusten mot de forna världsmästarna lyckades Sverige gå vidare i turneringen. Vinsterna mot Sydkorea och Mexiko ledde raka vägen till en åttondelsfinal mot Schweiz. Schweiz hade en högre FIFA-rankning än Sverige, men det spelade ingen roll. I slutändan vann svenskarna med 1 – 0, vilket innebar att en kvartsfinal mot England väntade. Tyvärr tog resan slut där, när engelsmännen slog oss med 2 – 0. Trots besvikelsen måste vi ändå minnas att det här var första gången Sverige spelade kvartsfinal sedan 1994. Det om något innebär ett hopp för framtiden!

Föga förvånande innebär ett VM att rekord slås på löpande band. I år slogs rekordet som turneringens äldste spelare med hela två år! Egyptiske Essam El-Handary var 45 år när han stod målvakt mot Saudiarabien. På grund av ett mål i sista minuten förlorade Egypten med 1 – 2, men rekordet räknas precis lika mycket för det. De flesta spelare lägger fotbollen på hyllan innan 40 års ålder, och många tackar nej till internationella turneringar långt innan dess. Därför tror vi att El-Handarys rekord blir väldigt svårt att slå. Totalt sett har vi hittat nio VM-rekord som verkar mycket svårslagna, och vi går igenom dem alla i vår infografik. Titta här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *